Van Der Brempt over vertrek: Ik voelde me schuldig tegenover Schreuder

Van Der Brempt over vertrek: "Ik voelde me schuldig tegenover Schreuder"

16-02-2022 09:00
6

Afgelopen wintermercato maakte Ignace Van Der Brempt de overstap van Club Brugge naar Red Bull Salzburg. Voor velen een verrassende transfer, voor Van Der Brempt zelf niet, zo zei hij in een interview met Het Laatste Nieuws

"Veel mensen zijn misschien geschrokken, maar voor mij was de verrassing minder groot", zei Van Der Brempt. Hij vertelde dat de interesse van Salzburg al dateerde van eind december en dat Club Brugge en Salzburg de hele transferperiode onderhandeld hebben.

Vlak voor de wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise raakte bekend dat Van Der Brempt Club Brugge verliet. Hij gaf aan dat hij zelf besliste om niet te spelen. "Ik wilde het gewoon liever niet. Nochtans waren de clubs overeengekomen dat ik nog mocht spelen. Maar ik zat al met die transfer in mijn hoofd."

Club-trainer Alfred Schreuder was niet gediend met de transfer. "Schreuder? Die voelde zich teleurgesteld en machteloos. Ik voelde me wel wat schuldig", aldus Van Der Brempt. De ex-Bruggeling treedt vanavond met Salzburg in de Champions League aan tegen Bayern München. Of hij in de basis zal staan, is nog niet duidelijk.