Worstelend United wint eindelijk weer eens een wedstrijd, CR7 scoort

15-02-2022 23:35

Manchester United heeft eindelijk weer een wedstrijd weten te winnen in de Premier League. Voor eigen publiek werd er met 2-0 gewonnen van Brighton & Hove Albion, waar Leandro Trossard een basisplaats had.

De fysiopraktijken in Manchester zullen het de komende dagen druk krijgen. Manchester United was al een tijdje zegeloos en dus waren de supporters het juichen niet meer gewend. De druk op manager Ralf Rangnick nam ondertussen steeds meer toe, maar nu is er wat verlichting.

Ook tegen Brighton had Manchester United alle moeite om tot kansen te komen. De grootste kans was zelfs voor de bezoekers, maar door uitstekend keeperswerk van David De Gea werd een doelpunt voorkomen.

Na rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. Cristiano Ronaldo brak voor zijn ploeg de ban door van buiten de zestien raak te vuren. Zijn goal was een bevrijding, maar gaf zeker geen aanleiding om achterover te leunen. Manchester United liet meerdere kansen op de beslissing liggen, maar kon in blessuretijd alsnog opgelucht ademhalen toen Bruno Fernandes de wedstrijd besliste. Manchester United klimt naar de vierde plaats.