Maes slaat terug naar zijn ex-coach: Hij zocht een zondebok

Maes slaat terug naar zijn ex-coach: "Hij zocht een zondebok"

15-02-2022 13:30 Laatste update: 13:32
5

Alexander Maes kreeg eerder dit seizoen de bons bij Lierse Kempenzonen. Hij zou geprobeerd hebben om coach Tom Van Imschoot naar de uitgang te begeleiden. Onzin, zo vertelt Maes zelf. 

Volgens de geruchtenmolen had Maes contact met zijn ex-coach Stijn Vreven. Die zou de nieuwe coach worden op het Lisp, maar uiteindelijk kreeg Van Imschoot toch het vertrouwen. Die laatste wilde niet meer samenwerken met Maes.

"Ik weet nog altijd niet wat ik verkeerd heb gedaan", aldus Maes bij Het Belang Van Limburg. "Volgens een externe bron zou ik geprobeerd hebben de trainer buiten te krijgen. Klopt niets van. Toen ik in quarantaine zat, kreeg ik telefoon van een ploegmaat dat er een akkoord zou zijn met Stijn Vreven. In een groepsgesprek met spelers en staf hebben we alles op tafel gelegd. Als ik had gewild dat Vreven naar Lierse zou komen, dan had ik nooit dat groepsgesprek aangegaan."

Uiteindelijk speelde hij geen minuut meer onder Van Imschoot. "Ik heb het gevoel dat de coach een zondebok zocht. Ik probeerde uitleg te krijgen, maar mijn oproepen bleven onbeantwoord. Ik had het al van anderen gehoord: in het begin is Tom vriendelijk, maar als iets hem niet zint, dan keert hij je de rug toe en is het voorbij."

Maes heeft wel al opnieuw onderdak. Hij maakt het seizoen vol bij Hades in Tweede Nationale.