Referee Department: We verwachtten een strafschop na die VAR-interventie

Referee Department: "We verwachtten een strafschop na die VAR-interventie"

15-02-2022 09:00
10

Royal Antwerp FC won afgelopen weekend met 0-1 op het veld van Seraing. Het Antwerpse doelpunt viel pas in de blessuretijd, maar Seraing had tien minuten eerder een strafschop moeten krijgen, zo stelt het Referee Department.

In minuut 82 ging Seraing-aanvaller Marius neer in het strafschopgebied na contact met Dorian Dessoleil. Nadat scheidsrechter Arthur Denil niet tussenkwam, riep de VAR hem toch naar het scherm om de fase nog eens te bekijken. Denil bleef uiteindelijk bij zijn beslissing en kende dus geen penalty toe aan Seraing.

“Het Referee Department gaat akkoord met de VAR Interventie en verwacht ook een strafschop voor Seraing voor de fout van Dessoleil.” De scheidsrechtersbond verklaarde ook waarom zij het wel strafschop vonden. “Dessoleil hield Marius duidelijk met beide armen vast zonder de intentie om de bal te spelen.”