UPDATE: ''Concrete interesse' Dortmund weerlegd: Mazraoui geen eerste keus'

UPDATE: ''Concrete interesse' Dortmund weerlegd: Mazraoui geen eerste keus'

15-02-2022 07:37 Laatste update: 15:45
4

Noussair Mazraoui voert 'zeer concrete gesprekken' met Borussia Dortmund, zo weet Sport1. De 24-jarige rechtsback moet komende zomer transfervrij de overstap maken van Ajax naar de Bundesliga-topclub. Hij kan zo de concurrent worden van Thomas Meunier.

Mazraoui en zaakwaarnemer Mino Raiola zaten al meerdere keren om tafel met Die Borussen. De twaalfvoudig Marokkaans international bereikte met Ajax geen akkoord over een nieuw contract, waardoor hij komende zomer gratis de deur uit lijkt te lopen van de Johan Cruijff Arena. Hij ziet zichzelf volgend seizoen wel bij Dortmund spelen, zo vertelt Sport1-verslaggever Patrick Berger in de podcast Die Dortmund-Woche.

Mazraoui stond dit seizoen met Ajax twee keer tegenover de Duitse topclub in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van coach Erik ten Hag trok beide keren aan het langste eind (4-0 en 1-3). De vleugelverdediger moet na Niklas Süle, die overkomt van Bayern München, de tweede transfervrije aanwinst worden van Dortmund. 

Volgens Sport1 is de club daarnaast dicht bij de komst van Karim Adeyemi, die zelf ook zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar het Signal Iduna Park. Die Schwarzgelben willen dertig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen betalen. Red Bull Salzburg hoopt veertig miljoen euro te ontvangen voor de twintigjarige aanvaller.

Update: Noussair Mazraoui geldt als niet de meest begeerde potentiële versterking van Borussia Dortmund. Dat meldt het Duitse WAZ, na het doen van een 'factcheck'. Deze factcheck werd gedaan naar aanleiding van eerdere geruchten rondom de Ajacied. Mazraoui blijft een 'erg interessantie optie' voor Dortmund, schrijft het medium, maar momenteel speelt er niets concreets. WAZ bevestigt wel dat Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de rechtsback, gesprekken heeft gevoerd met de clubleiding van BVB.