Genkse U21 blijft koploper met geweldig rapport, ook Club NXT en Anderlecht winnen

Genkse U21 blijft koploper met geweldig rapport, ook Club NXT en Anderlecht winnen

14-02-2022 23:00
31

Maandagavond staat gelijk aan competitievoetbal voor de beloften van de Belgische profclubs. Met KRC Genk en RSC Anderlecht liet de top-twee zich niet verrassen. Ook Club NXT trok aan het langste einde.

Genk - KV Mechelen 2-1
De beloften van Genk zijn aan een weergaloos seizoen bezig en hebben die lijn doorgetrokken, al toonde Malinwa zich een waardige tegenstander. De Limburgers namen het heft in handen en werden daar op het half uur voor beloond. Jay-Dee Geusens mocht een strafschop benutten. Net voor rust hingen de bordjes echter weer in evenwicht. In het begin van de tweede helft stelde Genk terug orde op zaken dankzij Kelvin John. Nadien kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Genk zit zo aan 37 op 39, met een doelpuntensaldo van 42 versus 10. Fenomenale cijfers!

Zulte Waregem - Anderlecht 1-3
Aan de Gaverbeek wachtte eerste achtervolger paars-wit de taak om Genk niet verder weg te laten lopen. Die taak vervulde het met verve. Lucas Stassin was de grote man met twee doelpunten, tussendoor deed ook Mohamed Bouchouari zijn duit in het zakje. Anderlecht blijft op gelijke hoogte met Genk staan, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Sint-Truiden - Club NXT 0-2
Door een relatief eenvoudige zege in Haspengouwen blijft Club NXT in de subtop pleisteren. Met 25 punten op de teller bedraagt de achterstand op Genk en Anderlecht wel nog twaalf punten.