De Laet (Antwerp) roept amateurs richting refs, maar komt er vanaf zonder straf

De Laet (Antwerp) roept "amateurs" richting refs, maar komt er vanaf zonder straf

14-02-2022 19:42
17

Royal Antwerp FC won vrijdag van RFC Seraing, maar stond na een uur voetballen al met zijn tienen na een rode kaart voor Aly Samatta. Bij Antwerp begreep men er niets van en dat liet Ritchie De Laet ook duidelijk blijken.

De rode kaart voor Samatta kwam er na een VAR-interventie, maar bij Antwerp begreep men er absoluut niets van. Op het veld sprak Antwerp-ancien De Laet dan ook stevige taal richting de wedstrijdleiding.

"F*cking hell, amateurs. Waarom duurt dat zo lang? Iedereen heeft gezien dat hij de bal speelt. Iedereen!", citeert Het Laatste Nieuws de verdediger van Antwerp. Scheidsrechter Arthur Denil veranderde zijn mening echter niet en stuurde Samatta van het veld.

De duidelijke hoorbare kritiek van De Laet kreeg, gelukkig voor hem, ook geen gevolg. In het verleden werd kritiek op scheidsrechters nog bestraft en kreeg Hans Vanaken (Club Brugge) er nog een schorsing voor. Hij riep in een partij tegen KAS Eupen 'k*trefs' na zijn rode kaart, wat hem nog een extra schorsing opleverde. Zo ver komt het nu niet voor De Laet.