Toekomst van Rode Duivels ziet er goed uit, twee tieners genoemd als wereldtalent

Toekomst van Rode Duivels ziet er goed uit, twee tieners genoemd als wereldtalent

14-02-2022 21:30
7

Ons land staat er de laatste jaren om bekend heel wat talenten op te leiden en dat is ook nu weer het geval. Het toonaangevende voetbalmagazine FourFourTwo deelde een lijst met daarin de vijftig beste voetbaltieners van dit moment. Daarin krijgen we enkele bekende namen te zien.

Onze Belgische competitie heeft met Kacper Kozlowski één vertegenwoordiger in de lijst staan. De Poolse middenvelder die door Union wordt gehuurd van Brighton staat op plek 49. Bij FourFourTwo twijfelt men er ook niet aan dat hij binnenkort in de Premier League zal schitteren.

Kozlowski is de enige speler uit de JPL in de lijst, maar er staan wel enkele landgenoten in de top vijftig. Op een mooie 29e plek zien we Aster Vranckx, die debuteerde bij KV Mechelen en inmiddels uitkomt voor VfL Wolfsburg.

'De toekomst van België ziet er goed uit en op het middenveld hebben ze enkele enorme talenten rondlopen', valt er te lezen. 'Daar is Vranckx er één van. Een sterke middenvelder die ook verdedigend zijn mannetje staat en waar de grote clubs in de toekomst wel naar zullen kijken.'

Hij is niet de enige Belgische tiener op de lijst. Jérémy Doku is de tweede en laatste die een plekje krijgt en op plaats zestien staat. 'Hij maakte in zijn eerste seizoen bij Stade Rennais al indruk en is eigenlijk de opvolger van Eden Hazard', schrijft men.

'Zijn snelheid en raket van een rechtervoet doen denken aan Sadio Mané. Hij is nog steeds bijzonder jong en zal enkel maar groeien', besluit FourFourTwo.