VP 11: Depoitre en Refaelov laten zich zien met prachtgoals

VP 11: Depoitre en Refaelov laten zich zien met prachtgoals

14 February - 12:00 Laatste update: 18:30
4

Op Speeldag 27 zagen we leider Union struikelen, maar de achtervolgers deden het wel goed. Deze elf spelers staken er voor ons bovenuit in dit spannende weekend.

Roef als nieuwe nummer 1
Sinan Bolat was deze keer wel beschikbaar bij KAA Gent, maar coach Hein Vanhaezebrouck koos toch weer voor Davy Roef. Niet onterecht, want Roef speelde weer een sterke partij en lijkt zijn plaats te hebben veroverd.

Met drie achterin
Standard liet tegen KRC Genk weinig zien op de counter, ook al door het doortastende optreden van Mark McKenzie. Emond raakte nauwelijks een bal tegen de Amerikaan. Stanley Nsoki was eerst een brokkenpiloot, maar heeft zich schitterend herpakt bij Club Brugge en speelde weer een topmatch. Centraal in onze driemansdefensie staat Jorge Teixeira, die zijn verdediging perfect kon leiden tegen Union

De oude garde
Bij Antwerp is Radja Nainggolan zijn salaris waard. Hij was de beste man tegen Seraing en lag aan de basis van de winning goal, al was daar ook veel geluk mee gemoeid. Mats Rits scoorde wél, tot twee keer toe zelfs tegen Sporting Charleroi.

Ook Christian Brüls is niet meer van de jongste, maar wat een spelinzicht en traptechniek! Ook tegen Union zorgde hij voor de winnende treffer, zij het dan wel met een strafschop. De vierde plek op ons middenveld is voor nog een ervaren rot: Lior Refaelov, de motor van Anderlecht.

Kaba in topvorm
OH Leuven heeft een fenomeen binnen de rangen: Sory Kaba maakte zijn tiende van het seizoen en is door zijn snelheid en kracht een nachtmerrie voor heel wat verdedigers. Ook Junya Ito toonde flitsen bij KRC Genk. De jonge Calut kreeg geen vat op hem en werd verschillende keren koud gepasseerd.

Bij KAA Gent is Laurent Depoitre zeker niet versleten. De 33-jarige spits liet zich nog eens zien met een fantastische volley en bezorgde zijn team zo de drie punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie