Stug  Atalanta geeft zege toch nog uit handen tegen tienkoppig Juventus

Stug Atalanta geeft zege toch nog uit handen tegen tienkoppig Juventus

13-02-2022 23:10 Laatste update: 14-02-2022 08:46
2

Juventus heeft op het nippertje een punt uit het vuur gesleept tegen Atalanta Bergamo. De thuisploeg leek lang op weg naar een overwinning, maar daar stak Juventus in blessuretijd een stokje voor: 1-1.

Atalanta - Juventus was een wedstrijd tussen de nummer vier en vijf van Italië. Beide ploegen staan op twee punten afstand van elkaar. Atalanta kon bij winst de vierde plaats overnemen, Juventus verdedigde die juist.

Bij Atalanta had men de handen vol aan Dusan Vlahovic, die afgelopen transferperiode voor 75 miljoen euro overkwam van Fiorentina. Vlahovic stuitte tot twee keer toe op Atalanta-doelman Marco Sportiello. Kansen waren voor Atalanta bijzonder spaarzaam. Sterker nog, de ploeg van oude bekende Ruslan Malinovsky verscheen voor rust amper voor het doel van Juventus.

Kansen waren er in de tweede helft voor Marten De Roon (Atalanta) en Vlahovic (Juventus), maar het was uiteindelijk Malinovsky die namens Atalanta de ban brak. Hij schoot de bal uit een vrije trap genadeloos in de linkerhoek en leek zijn ploeg op weg naar een knappe zege op Juventus op te schieten.

Maar dat was buiten Danilo gerekend, want in blessuretijd kopte hij Juventus alsnog naar een punt tegen Atalanta.