Club Brugge knoopt aan met de zege, Rits twee keer aan het kanon

13-02-2022 20:15 Laatste update: 20:22
23

Club Brugge heeft in eigen huis geen punten laten liggen tegen Sporting Charleroi. Het won met 2-0. Mats Rits was de grote man: hij scoorde beide goals.

Het was een kwartier wachten op het eerste echte doelgevaar. Heymans stuitte echter op Mignolet en in de rebound ook Bayo ook al niet scoren. Club reageerde met een grote kans voor Sobol, die stuitte op de uitgekomen doelman Kamara.

We leken met 0-0 naar de pauze te gaan, maar vlak voor de rust versnelde Club toch nog een keer. Met een beetje geluk kwam de bal voor de voeten van Rits en die kon Kamara lobben. Een flinke opsteker voor Club, dat het in de eerste helft moeilijk had met het blok van Charleroi.

Rits nog een keer
Charleroi bracht vlak na de rust Gholizadeh in, maar het was Club dat de match vlak voor het uur in een beslissende plooi legde. Skov Olsen liet zijn tegenstander ter plaatse en bediende Rits, die van dichtbij het dak van het doel vond.

Het laatste halfuur bracht nog weinig spanning, al stuitte Tchatchoua nog een keer op Mignolet. Ook Club had nog enkele kansen op de 3-0, maar de score veranderde niet meer.

Club komt nu terug tot op negen punten van leider Union, dat met 0-1 verloor van STVV. Sporting Charleroi is voorlopig zesde.