Wonderseizoen Mitrovic (ex-Anderlecht): Nog half seizoen te gaan en nu al record

Wonderseizoen Mitrovic (ex-Anderlecht): Nog half seizoen te gaan en nu al record

13-02-2022 13:40 Laatste update: 14-02-2022 21:45

We zitten pas in februari, maar Aleksandar Mitrovic heeft nu al een seizoensrecord beet. De voormalige spits van RSC Anderlecht scoorde 31 doelpunten in The Championship en evenaarde daarmee het record aantal doelpunt in één seizoen in de Engelse Tweede Klasse.

Mitrovic is dit seizoen niet af te stoppen en bewees dat zaterdag andermaal tegen Hull City. Na een klein uur opende hij op bezoek bij Hull City de score en zorgde hij zo voor de enige treffer in de 0-1 overwinning.

Voor de aanvaller was het al zijn 31e competitiedoelpunt, waarmee hij een evenaring van het seizoensrecord van Ivan Toney wist te bereiken. Dit wist vorig seizoen nog maar 31 keer te scoren voor zijn ploeg Brentford. De 25-jarige Engelsman had daar echter een volledig seizoen en 45 partijen voor nodig.

Mitrovic doet een pak beter en was dat doelpuntentotaal al te bereiken na slechts 28 partijen voor Fulham. Met nog zestien competitiewedstrijden te gaan kan hij dat record dus nog flink verbeteren.

Mede dankzij die sterke prestatie van Mitrovic ligt Fulham stevig op koers om naar de Premier League te promoveren. De club uit Londen heeft een marge van elf punten op nummer drie Blackburn Rovers en nog een wedstrijd tegoed.