Atlético Madrid wint zonder besmette Carrasco knotsgekke partij

12-02-2022 22:55
1

Atlético Madrid heeft zaterdag de drie punten thuis gehouden tegen Getafe. Het won met 4-3. De Madrilenen traden aan zonder Yannick Carrasco, die voor de match positief testte op Covid.

Voor de match tegen Getafe voelde Carrasco zich niet goed. Atlético Madrid liet hem daarom een PCR test uitvoeren. Het resultaat? Carrasco testte positief en moest de match tegen Getafe aan zich voorbij laten gaan. Carrasco zit nu in quarantaine en mist ook de match tegen Levante van woensdag.

Atletico kon tegen Getafe al na 9 minuten op voorsprong komen, maar Suarez liet een strafschop onbenut. Uiteindelijk was het uitstel en geen afstel voor de thuisploeg, die in het eerste halfuur uitliep naar 2-0 via goals van Correa en Cunha.

Daarna kantelde de match. Getafe vond nu de weg naar de goal en de bezoekers mochten zowaar bijna gaan rusten met een 2-3 voorsprong. Mayoral zorgde voor de aansluitingstreffer, waarna Unal twee keer raak trof. De voormalige speler van KRC Genk wist twee strafschoppen om te zetten. Helemaal in het slot van de eerste helft tekende Correa voor de gelijkmaker.

In het begin van de tweede helft moest de thuisploeg verder met tien man na rood voor Felipe. Atlético Madrid pakte wel de volle buit. Hermoso maakte de 4-3. Atlético staat nu vijfde met 37 punten. De kloof met leider Real Madrid bedraagt 17 punten. De buren kwamen zaterdag niet verder dan een 0-0 bij Villarreal.