Anderlecht overleeft moeizame tweede helft en verslaat Zulte Waregem

Anderlecht overleeft moeizame tweede helft en verslaat Zulte Waregem

12-02-2022 22:38
41

RSC Anderlecht is sinds zaterdag drie punten rijker. Paars-wit speelde een sterke eerste helft tegen Zulte Waregem, maar zakte in de tweede helft in. Uiteindelijk hield Anderlecht stand aan de Gaverbeek en won het met 1-2. 

Zulte Waregem moest het stellen zonder de geblesseerden Hubert en Vossen. Gano mocht starten bij Essevee, Dompé niet. Bij Anderlecht keerde Hoedt terug uit schorsing. De Nederlander nam zijn plaats centraal achterin weer in. Magallan verdween zo naar de bank, want Kompany gaf de voorkeur aan de jonge Debast. Olsson was fit, kreeg dan weer geen basisplaats van zijn trainer.

De openingsfase was volledig voor Anderlecht, maar de 0-1 liet op zich wachten. Kouamé werkte te nonchalant af en jubilaris Verschaeren – die zijn honderdste match voor Anderlecht speelde – raakte de paal. Na een fout van Bossut konden de bezoekers na 19 minuten dan toch op voorsprong komen via Kouamé. De VAR bekeek beelden, bekeek de beelden en bekeek de beelden, maar vond uiteindelijk niet de goede lijn. Al dan niet buitenspel van Verschaeren bij de goal kon niet waargenomen worden en de 0-1 bleef staan.

Iets na het halfuur toonde Refaelov zijn klasse. De middenvelder schakelde Derijck uit en werkte knap af. Anderlecht leek zo gewonnen spel te hebben aan de Gaverbeek, want Zulte Waregem kwam voor de rust amper tot kansen. Doumbia probeerde wel, maar kon Van Crombrugge niet verschalken. Na de rust bracht Anderlecht zichzelf in de problemen. Zirkzee liet het na om de 0-3 te maken en Zulte Waregem kreeg almaar meer vertrouwen. Uiteindelijk bracht Gano nog meer spanning terug in de partij, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Zulte Waregem niet.