Theate verliest van Lazio Roma, scorende Lukebakio mag vieren met Wolfsburg

12-02-2022 19:05

Ook op zaterdag kwam weer flink wat landgenoten in actie. Dodi Lukebakio maakte zich belangrijk voor VfL Wolfsburg, terwijl Theate samen met Bologna onderuit ging.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg (0-2)
VfL Wolfsburg heeft voor een tweede keer op rij in de competitie de drie punten kunnen pakken. Het deed dat door op het veld van Eintracht Frankfurt met 0-2 te winnen. Dodi Lukebakio begon aan de aftrap en scoorde in minuut 62 het tweede doelpunt van de partij.

Dankzij die overwinning klimt de ploeg van Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Aster Vranckx en Lukebakio naar de twaalfde plek in Bundesliga. Op Lukebakio na begonnen zij ook allemaal aan de wedstrijd.

In dezelfde competitie verloor het Hertha Berlijn van Dedryck Boyata, die geblesseerd moest toekijken, met 2-1 van laagvlieger Greuther Furth. Hertha staat momenteel op een veertiende plek in de stand.

Lazio – Bologna (3-0)
Theate en Bologna hebben geen goed resultaat kunnen boeken tegen Lazio. De ploeg van Theate, die in de basis begon, kwam al na twaalf minuten op achterstand na een strafschop van Ciro Immobile. In de tweede helft scoorden de Romeinen nog twee keer via Mattia Zacagni (53e en 63e minuut).

Bologna blijft door de nederlaag op de dertiende plek in de stand staan en boekte dit seizoen 28 punten.