Ronaldo twee keer teruggefloten, Man United besluit waardeloze week in mineur

12-02-2022 15:34

Manchester United heeft een matige voetbalweek afgesloten met nieuw puntenverlies: na de FA Cup-uitschakeling tegen Middlesbrough en het midweekse gelijkspel tegen hekkensluiter Burnley werd het zaterdag ook tegen Southampton 1-1. The Mancunians komen voorlopig op gelijke hoogte met nummer vier West Ham United, maar dreigen terrein te verliezen in de Champions League-race.

Manchester United beleefde een vliegende start van de zaterdagmiddag. Romain Perraud behoedde The Saints nog voor een vroege achterstand toen Cristiano Ronaldo voor open doel verscheen, maar na twintig minuten was het alsnog raak. Marcus Rashford kwam door op rechts en gaf voor, Jadon Sancho gaf het laatste zetje: 1-0.

Vlak voor rust ontsnapte Southampton opnieuw, nadat de 2-0 van Paul Pogba werd afgekeurd wegens buitenspel van Ronaldo. Aan het begin van de tweede helft stond het echter plotseling gelijk: Che Adams werd vrijgespeeld door Mohamed Elyounoussi en werkte vanuit een moeilijke hoek via de paal de 1-1 binnen.

Southampton putte moet uit die gelijkmaker, durfde wat aanvallender te spelen en werd via onder meer oude Vitesse-bekende Armando Broja gevaarlijk. Aan de andere kant moest ook Southampton-doelman Fraser Forster scherp blijven. Eén keer werd hij gepasseerd door Ronaldo, die echter andermaal in buitenspelpositie stond en nu al zes wedstrijden droog staat. Doordat Forster nog knap redde op een kopbal van Harry Maguire, bleef het 1-1.

Manchester United staat voorlopig gedeeld vierde, maar moet uitkijken voor Arsenal en met name Tottenham Hotspur, dat zondag Wolverhampton Wanderers ontvangt en daarna nog drie inhaalwedstrijden tegoed heeft.