Murillo (Anderlecht): Voor mij spelen we beter voetbal dan elke ploeg in België

Murillo (Anderlecht): "Voor mij spelen we beter voetbal dan elke ploeg in België"

12-02-2022 12:00
12

Michael Murillo is een vaste waarde op de rechterflank van RSC Anderlecht. Op zaterdag speelt hij met Anderlecht tegen Zulte Waregem. Anderlecht wordt dan ook verwacht de drie punten te pakken. Murillo is gefocust en spreekt openhartig in een interview met La Meuse.

Murillo is kritisch over zichzelf. Hij is, naar eigen zeggen, nog niet op zijn best. "Maar ik speel nog steeds op een goed niveau. Het stelt me in staat het team te helpen, ook al moet ik nog enkele punten in mijn spel verbeteren", verklaart Murillo. "Ik denk niet dat ik de belangrijkste speler ben voor de coach, we zijn een team eerst. Hoe dan ook, op dit moment denk ik dat er genoeg concurrentie is in het team, iedereen is er klaar voor en wil spelen."

Amir Murillo - samen met Sergio Gomez en Lisandro Magallan - vormen een Anderlecht verdediging met een sterk Spaans accent. De verdediging lijkt goed te werken en dat vertrouwen straalt ook Murillo uit. Hij is niet bang om zijn ambities uit te spreken. "We zijn voor niemand bang in België.” 

“Voor mij spelen we beter voetbal dan om het even welke andere Belgische ploeg, we hebben regelmatig een hoog percentage balbezit en een zeer hoog aantal schoten. Dus, het is waar dat soms ons probleem gewoon is dat we niet genoeg scoren in vergelijking met al onze kansen. Maar dat is voetbal," besluit Murillo.