Storck (Genk) is eerlijk: Voor de top vier hebben we een klein mirakel nodig

Storck (Genk) is eerlijk: "Voor de top vier hebben we een klein mirakel nodig"

12-02-2022 10:00
1

KRC Genk werd voor het seizoen getipt als uitdager van Club Brugge voor de titel, maar na 25 speeldagen staan de Limburgers op tien punten van de Champions Play-Offs verwijderd. Bernd Storck beseft dat de top vier halen stilaan een utopie wordt.

De Duitse leermeester van Genk windt er dan ook geen doekjes om. "We hebben een klein mirakel nodig om nog bij de top vier te geraken, maar we gaan ervoor zolang het mathematisch kan", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Dit alles doet Storck op zijn eigenzinnige en conservatieve manier. "Maar ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste weg is om deze club opnieuw succesvol te laten zijn in de toekomst."

Storck is ervan overtuigd dat iedereen bij Genk moet beseffen dat er hard moet gewerkt worden, ook bij een topclub komt namelijk niks vanzelf. "Er is een reden waarom Racing Genk aan mij dacht om hun nieuwe coach te worden. Als alles goed ging, hadden ze mij niet gevraagd. Risico's zijn er altijd en een topclub verschilt in dat opzicht niet zoveel van een kleinere."