AZ wacht nog op Sowah: 'Pin me er niet op vast, goede berichten van juriste'

AZ wacht nog op Sowah: 'Pin me er niet op vast, goede berichten van juriste'

11-02-2022 23:25
1

AZ kan dit weekend tegen Go Ahead Eagles naar alle waarschijnlijkheid beschikken over Kamal Sowah. De aanvaller, die gehuurd wordt van Club Brugge, krijgt de kans om zich te bewijzen in Alkmaar en heeft zijn werkvergunning bijna binnen.

Sowah is de recordaankoop van Club Brugge, dat hem afgelopen zomer voor negen miljoen euro overnam van Leicester City. Sowah moest de wedstrijd tegen PSV missen, aangezien hij zijn werkvergunning nog niet binnen had. Dat heeft hij nog steeds niet, maar voor de wedstrijd tegen Go Ahead van zondag gaat het wél lukken. Dat meldt trainer Pascal Jansen in gesprek met De Telegraaf.

"Pin me er nog niet op vast, maar het ziet er goed uit. Ik kreeg goede berichten van onze juriste", aldus Jansen, die blij is met de eerste periode van Sowah in Alkmaar. "Hij is een heel prettige en sociale jongen, met zijn 22 jaar natuurlijk nog een jonge gast."

Sowah voegt de nodige kwaliteiten toe aan het elftal van AZ, vindt Jansen. "Hij is rustig aan de bal, maakt in de eindfase goede keuzes. Bovendien is hij watervlug. Ik denk dat hij voor ons echt een prima versterking is. We verwachten een hoop van hem."