Kompany over jubileum Verschaeren: “Hij gaat een mooie carrière tegemoet”

Kompany over jubileum Verschaeren: “Hij gaat een mooie carrière tegemoet”

11 February - 17:45
3

Yari Verschaeren kan tegen Zulte Waregem zijn honderdste wedstrijd voor RSC Anderlecht spelen. Tegenover Het Nieuwsblad sprak coach Vincent Kompany lovende taal over zijn pupil.

Verschaeren is nog altijd maar 20 jaar. “Het is snel gegaan. Toen hij debuteerde, nog voor ik hier terugkeerde, had hij meteen impact. Daarna is hij, zoals de meeste jonge spelers, door een moeilijke periode gegaan, ook door blessures. Daardoor is zijn stijgende curve vlakker geworden, maar tegenwoordig kan hij op een comfortabele manier een hoog niveau halen. Dat is voor mij de transitie naar een volwaardige profvoetballer. Als hij die lijn kan doortrekken, gaat hij nog een mooie carrière tegemoet.”

Kompany speelde zelf 121 wedstrijden voor paars-wit, Verschaeren komt al in de buurt. “Ik wens hem mijn records toe. Ik had al heel snel begrepen dat ik nooit echt ging uitblinken met dat soort records, want mijn blessures kwamen al heel snel. Het verschil met mijn tijd, is dat de ploeg toen zo sterk was dat de prestatie van een jonge speler niet doorslaggevend was”, klinkt het. “Een mindere dag van mij konden we vroeger makkelijk opvangen, terwijl we nu rechtstreeks afhankelijk zijn van onze jonge gasten.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie