Overnamegeruchten KAA Gent: “We denken wel na over de toekomst van de club”

Overnamegeruchten KAA Gent: “We denken wel na over de toekomst van de club”

11-02-2022 07:00
25

De Morgen komt weer met overnamegeruchten van KAA Gent. Volgens de krant kunnen Ivan de Witten en Michel Louwagie met de huidige clubstructuur hun aandelen echter niet ten gelde maken.

Toch zit KAA Gent naar verluidt wel op een breekpunt: ‘Ofwel moeten ze een nieuwe investeerder vinden, ofwel moeten ze een tandje terugschakelen en de rol met de absolute top definitief lossen’, klinkt het. Lokale ondernemers lijken een prioriteit te zijn, GreenPan werd al genoemd.

De Witte heeft 25 procent en Louwagie 15 procent van de aandelen, de rest is gespreid over een tiental anderen. De Witte voert zijn voorzitterschap onbezoldigd uit, maar Louwagie heeft volgens de jaarrekeningen afgelopen vijftien jaar 7,5 miljoen euro verdiend.

In de huidige opzet is het onmogelijk voor beiden om hun aandelen ten gelde te maken. ‘Noch bij uittreding, noch bij uitsluiting kan, ongeacht de categorie van aandelen, de waarde van een scheidingsaandeel worden uitbetaald. Terugnemingen van of op aandelen zijn, ongeacht de categorie van aandelen, uitgesloten.’

Er zal een nieuwe structuur moeten uitgewerkt worden en de statuten zullen moeten worden herbekeken. Daarvoor moet een drievierdemeerderheid worden gevonden en dat kan zonder de steun van de VDK Bank. Beiden willen naar verluidt wel een compensatie ontvangen bij het overdragen van de club en dat gaat in tegen de visie van de stad.

KAA Gent-preses De Witte wuift de geruchten vooralsnog weg: “Dat is voer voor de fabeltjeskrant. We denken wel na over de toekomst van de club. Meer wil ik daar niet over zeggen.”