Vlahovic nu al goud waard: last minute goal, Juventus door in Coppa Italia

10-02-2022 22:55

Dusan Vlahovic is nu al goud waard voor Juventus. De aanvaller, die in de winterse transferperiode overkwam van Fiorentina, heeft zijn nieuwe ploeg in de slotfase van de kwartfinale van de Coppa Italia langs Sassuolo geschoten: 2-1.

De start van Juventus was flitsend. Paulo Dybala zette zijn ploeg al na drie minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Na deze snelle treffer ging het echter snel minder met De Oude Dame. Sassuolo nam het spel over en kwam een aantal keer zeer dreigend voor het doel van de thuisploeg. Het leverde ze halverwege de eerste helft de gelijkmaker op. Hamed Junior Traorè krulde Sassuolo met een heerlijk schot op 1-1.

Na deze treffer werd Juventus weer wakker en nam het het heft in handen. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri creëerde in het restant van de eerste helft aardig wat kansen en na rust ging het daar vrolijk mee verder. Een doelpunt bleef echter lang uit. Tot Vlahovic vlak voor tijd aan een dribbel begon. Hij schoot vervolgens, via de billen van Sassuolo-speler Ruan de 2-1 achter Gianluca Pegolo. Vlahovic scoorde ook al bij zijn debuut voor Juve in de Serie A.

Voor Vlahovic wacht in de halve finale een pikant affiche. Juventus neemt het dan namelijk op tegen zijn oude ploeg Fiorentina, dat eerder op de donderdag won van Atalanta Bergamo (2-3).