Jota nekt Tielemans en co, Dendoncker verliest van Arsenal ondanks bizar rood

10-02-2022 22:45
1

Liverpool heeft door twee doelpunten van Diogo Jota een overwinning overgehouden aan het treffen met Leicester City. The Reds waren vrijwel de gehele wedstrijd de betere, maar vergaten afstand te nemen. Arsenal won met 0-1 op bezoek bij Wolverhampton Wanderers, al ging dat met veel moeite.

Liverpool - Leicester City 2-0
Liverpool speelde op het eigen Anfield tegen het Leicester City van Brendan Rodgers. De ploeg van manager Jürgen Klopp nam al snel het initiatief in handen en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van de tegenstander, maar pas na 34 minuten spelen pakte de thuisploeg de voorsprong. Diogo Jota stond op de goede plek om de rebound binnen te werken na een inzet van Virgil van Dijk.

Na ongeveer zestig minuten spelen kwam Mohamed Salah, die met Egypte in de finale van de Afrika Cup verloor van Senegal, binnen de lijnen. De aanvaller was tien minuten voor het einde van de wedstrijd dichtbij de beslissing. Hij krulde de bal heerlijk richting de verre hoek, maar trof de lat. Een aantal minuten later kwam de beslissing er echter alsnog: Jota maakte zijn tweede van de avond op aangeven van Joël Matip. Youri Tielemans kwam na 61 minuten in het veld.

Wolverhampton Wanderers - Arsenal 0-1
Arsenal heeft drie zwaarbevochten punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers met Leander Dendoncker als basisspeler. De mannen van Mikel Arteta pakten in de eerste helft de voorsprong door een doelpunt van Gabriel Magalhães. Na de theepauze gebeurde er weinig, maar binnen no-time maakten The Gunners het zichzelf lastig. Gabriel Martinelli maakte binnen twintig seconden twee overtredingen en kreeg twee keer geel van scheidsrechter Michael Oliver.

Wolverhampton rook bloed en ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal keer was de thuisploeg dichtbij, maar de Arsenal-defensie hield stand. The Gunners pakken daarmee drie belangrijke punten in de strijd om Champions League-voetbal, zeker na de 2-3 nederlaag van concurrent Tottenham Hotspur tegen Southampton.