'Barcelona richt pijlen op transfervrije Kessié als opvolger van Busquets'

'Barcelona richt pijlen op transfervrije Kessié als opvolger van Busquets'

10-02-2022 19:29

FC Barcelona is druk bezig om de selectie in de zomer van een volgende impuls te voorzien. Volgens Mundo Deportivo en MARCA staat Franck Kessié bovenaan het verlanglijstje van de Catalanen om Sergio Busquets op te volgen.

Het feit dat Kessié een aflopend contract heeft bij AC Milan maakt hem bijzonder interessant. Volgens MD is Barça dan ook al enige tijd bezig met de sterke Ivoriaan. De sportkrant rept van vergevorderde onderhandelingen, maar een akkoord ligt er nog niet. De 25-jarige middenvelder lijkt op termijn met Nico González om de erfenis van Busquets te moeten strijden. Marca meldt dat Xavi nog steeds alle vertrouwen heeft in Busquets, maar de controleur viert in juni zijn 34ste verjaardag en kan niet alle duels meer spelen.

Het Italiaanse La Repubblica schreef woensdag dat Marcelo Brozovic eveneens in beeld is bij Barça om het middenveld te versterken. De 29-jarige Kroaat kan komende zomer transfervrij vertrekken bij Internazionale. Barcelona versterkte vorige maand de voorhoede met Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré. In de zomer wordt de aandacht verlegt naar de achterhoede en het middenveld, al blijft Erling Haaland ook topprioriteit.

Kessié speelt sinds 2017 voor AC Milan, dat hem eerst voor acht miljoen euro huurde en vervolgens voor 24 miljoen definitief overnam van Atalanta Bergamo. Dit seizoen was hij in zeventien Serie A-duels goed voor vijf goals.