Mazzu over de Champions League: Het Belgisch voetbal vergist zich daar serieus

Mazzu over de Champions League: "Het Belgisch voetbal vergist zich daar serieus"

10-02-2022 09:30
20

Wie een jaar geleden gezegd had dat Felice Mazzu met Union Saint-Gilloise ooit in de Champions League zou aantreden, werd als gek verklaard. Nu lijkt die voorspelling minder ridicuul. Het zou alleszins niet de eerste keer zijn dat Mazzu in het miljardenbal aantreedt, hij deed het al met KRC Genk.

In een interview met Sport/Voetbal Magazine blikte Mazzu terug op zijn CL-campagne met Genk. De Limburgers speelden toen onder andere tegen het Red Bull Salzburg van Erling Haaland. "Mijn videoanalist en ik hadden informatie gegeven waaruit bleek dat Haaland een van de beste aanvallers van Europa was. De spelers lachten daar een beetje mee. We weten hoe het afgelopen is."

De oefenmeester van Union gaf nog aan dat men in België een verkeerde mentaliteit heeft als het gaat om tegenstanders in Europees verband. "Veel mensen denken als volgt: we spelen tegen Oostenrijkers, dus normaal gezien moeten we winnen." "Veel mensen baseren zich op de geschiedenis en de naam van een club. Dat lokt angst en stress uit en dat kan verlammend werken, tot in de spelersgroep. Ik denk dat het Belgisch voetbal zich daar serieus vergist", aldus Mazzu.