Brys: Dat we moeten spelen, is enorme schande voor de mensen die gestorven zijn

Brys: "Dat we moeten spelen, is enorme schande voor de mensen die gestorven zijn"

10-02-2022 08:00 Laatste update: 08:01
41

OH Leuven-trainer Marc Brys is niet te spreken over het feit dat de afgelaste wedstrijd tegen KV Mechelen alsnog gespeeld moet worden. Hij liet optekenen dat het volgens hem een schande is dat KV Mechelen gelijk kreeg.

Op 15 januari werd het duel tussen OH Leuven en KV Mechelen uitgesteld. De reden: Malinwa kon geen beroep doen op doelmannen Gaëtan Coucke en Maxime Wenssens door een coronabesmetting. Nadat de Kalendercommissie van de Pro League besliste dat Mechelen geen uitstel kon krijgen voor die wedstrijd, leek een forfaitzege voor OHL het logische gevolg. Maar maandag besliste de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal dat de match toch moet worden ingehaald omdat er sprake is van discriminatie op leeftijd, zo schreef Sporza.

"Dit is een groot onrecht naar ons toe. Iedereen weet dat er te veel afwezigen waren. KV Mechelen heeft dat gebruikt om iets te verkrijgen dat niet juist is," zei Brys. "De man van KV Mechelen die 3 dagen voordien voor die regel gestemd heeft, wist over het bestaan van die 2 lijsten. En 3 dagen later wil KV Mechelen niet komen spelen," liet de oefenmeester van OHL optekenen.

"Dat er nu plots sprake is van discriminatie, lijkt me een enorme schande voor de mensen die gestorven zijn om de rechten van de mens erdoor te krijgen. Het is een verkrachting van een wet die veel beter verdient," zei Brys verontwaardigd.