Brys: Het winnende doelpunt viel uit de lucht, daar moeten we eerlijk over zijn

Brys: "Het winnende doelpunt viel uit de lucht, daar moeten we eerlijk over zijn"

10 februari - 07:30
2

Woensdag won OH Leuven zijn oefenwedstrijd tegen KRC Genk. Het werd 2-1 na een penalty in minuut 93 voor de Leuvenaren. Na de wedstrijd blikte trainer Marc Brys terug op de match, zo schreef het webstek van OHL.

Brys stelde dat zijn team geweldig aan de wedstrijd begon. Al na 1 minuut zorgde Sory Kaba voor de openingstreffer. "Via hun middenveld wilden we infiltreren en dat lukte." Na 14 minuten werd Genk-kapitein Bryan Heynen met rood van het veld gestuurd. "Tegen een tegenstander met tien spelers kregen we het gevoel dat we ons moesten bewijzen en dat is niet zo evident", aldus Brys.

Ondanks dat OHL met een man meer speelde bleef het volgens Brys erg opletten. "Genk kan op diverse wijze heel gevaarlijk zijn." Na net geen twintig minuten zorgde Mujaid Sadick voor de gelijkmaker namens Genk. "We hebben geprobeerd veel aan te vallen, maar kwamen nooit tot extreem grote kansen." Brys voegde er nog aan toe: "Op het einde viel de 2-1 dan uit de lucht, daar moeten we eerlijk over zijn. Wij zijn wel super blij met deze overwinning tegen een topploeg.”

OHL klimt naar plaats 11 terwijl het nog een match minder heeft dan de meeste tegenstanders. Ook KRC Genk heeft nog een match in te halen. De Limburgers staan achtste. Komend weekend ontvangt OHL Cercle Brugge, KRC Genk speelt in eigen huis tegen Standard.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie