Play-Off 1 ver weg, tienkoppig Genk verliest na late (dubbele) penalty van OHL

09-02-2022 23:00
43

De kans dat KRC Genk dit seizoen Play-Off 1 haalt, is woensdag nog wat kleiner geworden. De Limburgers verloren met 2-1 op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Sory Kaba was de man van de match.

KRC Genk hoopte voor de match om terug de aansluiting te vinden bij de top van het klassement, maar na amper 1 minuut moesten de Limburgers al achtervolgen. Maertens rekende af met Lucumi en bracht de bal voor doel. Daar was Kaba er als de kippen bij om Genk meteen een koude douche te bezorgen.

Rood voor Heynen
Een klein kwartier later was er opnieuw een opvallende rol voor Kaba weggelegd. Heynen verspeelde de bal en wilde zijn foutje goed zetten. De kapitein van Genk ging evenwel te hard door en had Kaba mee. De speler van OHL rolde over het veld van de pijn en Heynen mocht inpakken met rood.

Ondanks dat Genk met een man minder verder moest, wist het wel de gelijkmaker op het bord te zetten. Sadick bracht Genk na 19 minuten langszij. Hij liep goed in na een vrije trap van Trésor. Na de 1-1 nam Bongonda Genk op sleeptouw. Maar de 1-2 kwam niet op het bord. Een poging van Bongonda eindigde op de lat.

Na de rust viel het almaar meer op dat Genk met tien man speelde. Verder dan een schotje van Onuachu kwamen de bezoekers lang niet. Ook de kansen van OHL waren gering. Mercier trof wel nog de lat. Aan de andere kant claimde Genk nog tevergeefs een strafschop na een actie op Arteaga.

Dubbele penalty
Vlak voor het eindsignaal werd de scheidsrechter naar de kant geroepen door de VAR. Put bekeek de beelden, zag hands en gaf OHL een strafschot. Kaba trof raak, maar moest opnieuw aanleggen. Onder meer ploegmaat Maertens liep te snel in. Kaba wisselde van hoek en versloeg opnieuw Vandevoordt. Zo won OHL met 2-1 van Genk. OHL lijkt stilaan gered. Terwijl Genk achterblijft op plaats acht.