Ajax laat Zaak Overmars even achter zich en laat geen spaan heel van Vitesse

09-02-2022 22:40
2

Ajax heeft zich ten koste van Vitesse geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. De Amsterdammers waren negentig minuten lang ijzersterk en gaven de Arnhemmers in de eigen Johan Cruijff Arena geen schijn van kans.

Waar het voorafgaand aan het duel vrijwel alleen over de Marc Overmars-kwestie ging, was daar op het veld niets van te zien. Ajax domineerde vanaf de eerste minuut en zag Vitesse amper gevaar stichten. Al snel was het wachten op het eerste doelpunt en Antony brak uiteindelijk in de zeventiende minuut de ban. Na een goede individuele actie verschalkte de Braziliaan Houwen in de verre hoek.

Ajax trok zich vervolgens niet terug, maar ging met bij vlagen prachtig aanvalsspel op zoek naar de tweede treffer. Na een halfuur verdubbelde Sébastien Haller de marge, waar een hoogstandje van Antony en een prachtige assist van Davy Klaassen aan vooraf gingen. De ploegen gingen met 2-0 rusten, waardoor Vitesse tijd had om een aantal omzettingen te doen.

Deze bleken na een aantal seconden in de tweede helft loos, aangezien Haller voor zijn tweede doelpunt van de avond tekende. Op dat moment moest de mooiste goal van de avond nog komen. Die kwam vijf minuten later van de voet van Dusan Tadic, die met uiterste precisie een vrije trap achter Houwen schoot. De dadendrang van Ajax was nog niet voorbij, want Antony krulde op het uur zijn tweede van de avond binnen.

Goed nieuws voor Ajax is de terugkeer van Mohammed Kudus, die na lang blessureleed zijn rentree in de hoofdmacht maakte. Ook Nicolás Tagliafico viel na rust in en hij kon op een luid applaus van de aanwezige Ajax-fans rekenen.

Ajax zit samen met PSV en AZ in de koker voor de halve finales van het bekertoernooi. Donderdagavond spelen NEC en Go Ahead Eagles in Nijmegen voor het laatste ticket.