'Het fluiten van de fans en kritiek van analisten was nuttig voor hem'

'Het fluiten van de fans en kritiek van analisten was nuttig voor hem'

09-02-2022 19:31

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is blij dat Leroy Sané de smaak te pakken heeft. De beginperiode van de aanvaller was teleurstellend, nadat de club zestig miljoen euro voor hem betaalde aan Manchester City.

Sané liet het aanvankelijk niet zien, maar nu is de aanvaller los. "Wat er aan het begin van het seizoen gebeurde, met het fluiten van de fans en kritiek van analisten, was nuttig", zegt Rummenigge tegen het Duitse persbureau DPA. "Het was duidelijk een wake-up call voor hem, als in: ik moet veranderen en ook voldoen aan de verwachtingen van de club en het talent dat God me heeft gegeven."

"Toen we Leroy in 2020 haalden, hebben we veel geld en vertrouwen in hem geïnvesteerd. Het heeft hem misschien het eerste jaar gekost, niet zozeer vanwege zijn kruisbandblessure. Hij moest een beetje uit zijn comfortzone komen", zegt Rummenigge.

"Hij is een heel andere speler geworden", vervolgt hij. "Hij neemt op een heel andere manier deel aan het spel. Hij stond vorig seizoen min of meer stil op de flanken, nu wil hij de bal hebben. Hij is niet alleen snel en gevaarlijk, maar hij is ook een sterke loper en helpt ook in de verdediging."