KRC Genk is Oyen rustig aan het brengen: Wordt een publiekslieveling

KRC Genk is Oyen rustig aan het brengen: "Wordt een publiekslieveling"

09-02-2022 19:13
5

Luca Oyen kreeg afgelopen weekend bij KRC Genk nog eens speelminuten en wist te overtuigen in het duel tegen Zulte Waregem. De achttienjarige middenvelder blijft hopen op meer speelminuten, maar bij Genk blijft men rustig met het jonge talent.

Oyen wordt gezien als een bijzonder groot talent, maar een basisplek bij Genk zit er nog niet in. De club blijft dan ook rustig met Oyen. "Luca is zich aan het doorzetten, maar we mogen hem niet opbranden", zegt Head of Football Dimitri De Condé bij TVL Sportcafé.

Toch gelooft De Condé dat Oyen binnenkort zal helemaal zal doorbreken. "We zijn goed aan het omgaan met hem en hij is een publiekslieveling aan het worden. Hij gaat de komende weken nog heel belangrijk worden voor Racing Genk. Er zitten nog jongens aan te komen, maar ze moeten geduld hebben. Maarten (Vandevoordt, nvdr.) werd op een goed moment gebracht, net als Luca", klinkt het.

Tegen Oud-Heverlee Leuven lijkt Oyen weer op de bank te gaan beginnen, maar mag hij mogelijk wel hopen op speelminuten. In dat duel lijken Theo Bongonda en Junya Ito de voorkeur te gaan krijgen op Oyen.