'RSC Anderlecht zal volgende zomer twee jonkies zien vertrekken'

'RSC Anderlecht zal volgende zomer twee jonkies zien vertrekken'

09-02-2022 18:55
8

RSC Anderlecht moet de komende weken nog stevig in de weer en punten blijven sprokkelen in de competitie. Toch is het ook al bezig op de transfermarkt en is het bezig met de kern voor volgend seizoen. Uit de huidige kern lijken er ook enkele jongens te gaan vertrekken.

Anderlecht moet aan het einde van het seizoen al afscheid gaan nemen van huurlingen Joshua Zirkzee, Christian Kouamé en Lisandro Magallan. Daar blijft het hoogstwaarschijnlijk niet bij. Ook Killian Sardella en Antoine Colassin zijn op weg naar de uitgang, meldt La Dernière Heure.

Sardella werd afgelopen winter al gelinkt aan een vertrek, maar Anderlecht liet hem toen niet gaan. Bij paars-wit oordeelde men dat er te weinig alternatieven waren op de back-posities, waardoor Sardella niet mocht vertrekken. Komende zomer mag hij wel op zoek naar een nieuwe club, maar wordt het een tijdelijke uitleenbeurt.

Naast Sardella moet er ook voor Colassin een oplossing worden gevonden. Na zijn sterk debuut wist Colassin niet meer te overtuigen en ook een uitleenbeurt aan Zulte Waregem bood geen soelaas. Colassin mag dus ook vertrekken, maar dat kan net zoals bij Sardella om een uitleenbeurt gaan.