Niet FC Barcelona of Juventus, maar Sevilla: 'Houd me aan mijn woord'

Niet FC Barcelona of Juventus, maar Sevilla: 'Houd me aan mijn woord'

09-02-2022 18:19
1

Anthony Martial heeft getekend bij Sevilla, maar had ook zomaar naar Juventus of FC Barcelona kunnen verkassen. Beide clubs hadden contact met Manchester United over het huren van de aanvaller, die op Old Trafford nog maar weinig in het stuk voorkwam. 

Louis van Gaal haalde Martial in 2015 voor een miljoenenbedrag naar Manchester United. Dit seizoen kwam hij minder in actie dan de voorgaande jaren. Sevilla huurt Martial nu tot het einde van het seizoen. "Voor mij was het de juiste beslissing omdat ik wist dat ik ging spelen en voor mij was spelen het belangrijkste", zegt hij tegen Diario de Sevilla.

"Andere grote clubs probeerden me te overtuigen om te komen, maar ik ging liever naar Sevilla omdat Sevilla een heel goede club is, een echte familieclub. Voor mij was het de juiste beslissing. Ja, ook Juventus wilde me hebben, maar ik sprak met mijn zaakwaarnemer en vertelde hem dat ik liever naar Sevilla ging. Het was de beste optie voor mij en mijn familie", zegt Martial.

En ook Barcelona zat achter Martial aan. "Ook FC Barcelona sprak met mijn zaakwaarnemer. Maar zoals ik al zei, ik zei tegen hem dat Sevilla mijn prioriteit had. En als ik iets tegen iemand zeg, verander ik het niet, ik houd me aan mijn woord."

Martial heeft salaris ingeleverd om bij Sevilla te kunnen spelen, maar daar ligt hij niet wakker van. "We hebben allebei ons best gedaan. Ik weet dat deze inspanning voor beide partijen goed zal zijn."