Mitrovic (ex-Anderlecht) evenaart nu al topscorerrecord van Engelse Championship

Mitrovic (ex-Anderlecht) evenaart nu al topscorerrecord van Engelse Championship

09-02-2022 15:26 Laatste update: 10-02-2022 17:45
15

In de schaduw van de Premier League is Aleksandar Mitrovic aan een dijk van een seizoen bezig. De gewezen spits van RSC Anderlecht voetbalt al jaren voor Fulham FC, maar lijkt op zijn 27e pas helemaal losgeslagen. Dinsdagavond rondde Mitrovic de kaap van de 30 competitietreffers. Jazeker, we schrijven wel degelijk 9 februari!

In het thuisduel met Millwall FC was Mitrovic nog maar eens van goudwaarde. Met twee doelpunten loodste hij Fulham, dat autoritair aan kop gaat in het Championship, naar een eenvoudige 3-0-overwinning. Zo krikte de Serviër zijn totaal op van 28 naar 30 competitiegoals. Uiteraard komt niemand in zijn buurt. Het nummer twee, de Chileen Benjamin Brereton van Blackburn Rovers, zit 'slechts' aan twintig ...

Voor Mitrovic is het nu ook officieel het meest productieve seizoen uit zijn loopbaan. Zijn vorige record behaalde hij ook bij Fulham, in de campagne 2019-2020, toen hij er 26 in het mandje legde. Tussendoor mocht Mitrogol het voor een derde keer proberen in de Premier League, maar met amper drie doelpuntjes bleef hij ver onder de maat.

Overigens trekt Mitrovic zijn huidige hoogconjunctuur ook geregeld door bij de nationale ploeg voor Servië. In de kwalificatiecampagne voor het WK in Qatar trof hij acht keer raak. In de voorrondes voor het afgelopen EK zat hij zelfs aan tien. 

Update: Aleksandar Mitrovic is aan een indrukwekkend seizoen bezig. De aanvaller van Fulham heeft al er al dertig in het mandje liggen in de Engelse Championship, dat is een evenaring van het record. Recordhouders Ivan Toney (Brentford, 2020-2021) en Glenn Murray (Crystal Palace, 2012-2013) zullen die eer zo goed als zeker kwijtspelen.

Mitrovic heeft namelijk nog zeventien competitiewedstrijden voor de boeg. Fulham is dit seizoen enorm productief met 77 doelpunten in 29 competitiematchen. Daarin scoorde ex-Anderlecht-speler Mitrovic aldus dertig keer. Dinsdag was Mitrogol weer goed voor twee doelpunten in de 3-0 zege tegen Milwall.