Burgemeester Londen, Sadiq Khan, over Zouma: Hij is een schande en een bullebak

Burgemeester Londen, Sadiq Khan, over Zouma: "Hij is een schande en een bullebak"

09-02-2022 11:45
14

West Ham United en trainer David Moyes zijn bekritiseerd door de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, voor de opstelling van Kurt Zouma op dinsdagavond ondanks publieke tegenstand. Het gaat over een video van hem waarin hij zijn kat schopt. Deze werd later gedeeld op sociale media en werd door het publiek ontvangen door terechte afschuw.

De burgemeester beschreef Zouma als "een schande en een bullebak" en zei dat hij aangeklaagd zou moeten worden voor dierenmishandeling. Hij voegde eraan toe dat de "fatsoenlijke" reputatie van de Premier League club zou worden geschaad als het zou worden gezien als een "vergoelijking van wat deze man heeft gedaan" alleen maar om drie punten te winnen in de 1-0 overwinning op Watford.

Mr Khan zei tegen Good Morning Britain: "Het is niet in het geheim gedaan. Het is gedaan en vervolgens op sociale media gezet, wat getuigt van een gebrek aan berouw." West Ham nam de Franse verdediger op in hun basisopstelling, hoewel de politie van Essex dringend onderzoek doet naar de acties van Zouma. Op de video is te zien hoe hij zijn kat laat vallen, schopt en slaat, allemaal in het bijzijn van kinderen.