Clement bereikt met AS Monaco de halve finale van Coupe de France

Clement bereikt met AS Monaco de halve finale van Coupe de France

09-02-2022 08:00
4

Philippe Clement heeft een goede vorm te pakken. Na haar laatste nederlaag pakte het negen op negen. De laatste overwinning kwam er dinsdag in de Coupe de France tegen Amiens SC. Clement staat daardoor met Monaco bij de laatste vier in de Franse bekercompetitie. 

Een doelpunt na 5 minuten van Aurelien Tchouameni en Kevin Volland na 55 minuten zorgden voor een 2-0 zege voor de ploeg van Philippe Clement. Nadat het in de vorige rond RC Lens met 2-4 opzij zette, stoot het nu door naar de halve finale.

Goed nieuws voor Clement: PSG werd al uitgeschakeld in de vorige ronde. Monaco zal Messi en co dus niet meer moeten bekampen. OGC Nice (dat PSG uitschakelde) en Olympique Marseille nemen het tegen elkaar op voor een plaats in de halve finale. Verder is er nog Nantes - Bastia en het duel tussen twee vierde klassers: Bergerac Foot en FC Versailles 78.

Zondag treden Clement en co opnieuw aan in de Ligue 1. Dan speelt het tegen Lorient en zal het proberen om met een overwinning de top vijf binnen te dringen.