Rooney moet het uitleggen aan voetbalbond na uitspraken: Ik wou iemand pijn doen

Rooney moet het uitleggen aan voetbalbond na uitspraken: "Ik wou iemand pijn doen"

09-02-2022 07:45 Laatste update: 07:47
1

Engels topschutter allertijden Wayne Rooney wordt door de Engelse voetbalbon op het matje geroepen, zo wist Sporza. Het zou gaan om een uitspraak die hij gedaan had in verband met een wedstrijd in 2006 tegen Chelsea.

In the Mail On Sunday vertelde de ex-Manchester United-speler dat hij ooit langere studs monteerde op zijn schoenen voor een wedstrijd tegen Chelsea op Stamford Bridge. "Ik monteerde langere studs omdat ik iemand pijn wou doen. De studs waren wel legaal", zo zei Rooney. Hij moet zich nu gaan verantwoorden bij de FA voor die uitspraken. 

Tijdens die wedstrijd in Londen kwam het tot een clash tussen Rooney en ex-Chelsea-verdediger John Terry. Die laatste had op een bepaald moment daarom ook verzorging nodig, zo schreef Sporza.

Wayne Rooney is momenteel trainer van Derby County dat in de Engelse tweede klasse uitkomt. Derby begon het seizoen met -21 punten na financieel wanbeleid. Toch staat de ploeg van Rooney niet laatste. Het staat op de voorlaatste plaats, voor Barnsley, dat is de club van Aaron Leya Iseka.