Hekkensluiter Burnley redt verdienstelijk punt tegen Manchester United

08-02-2022 23:00
1

Premier League-hekkensluiter Burnley heeft thuis tegen Manchester United een bemoedigend resultaat geboekt. Waar de gasten aanvankelijk de dienst uitmaakten op Turf Moor, sleepte Burnley alsnog een 1-1 gelijkspel uit het vuur, met dank aan een assist van Wout Weghorst.

Na het eerste kwart zag het er heel slecht uit voor de ploeg van Sean Dyche. De openingstreffer van Raphaël Varane werd nog afgekeurd door de VAR, maar na achttien minuten spelen was het alsnog raak. Manchester United kwam er vlot doorheen op de linkerflank, Luke Shaw legde terug en Paul Pogba rondde overtuigend af: 0-1.

Direct daarna zag ook Marcus Rashford een doelpunt afgekeurd worden, maar Burnley kwam na een moeizame eerste helft direct na rust plots op gelijke hoogte. Weghorst ontdeed zich met een subtiele voetbeweging van twee tegenstanders tegelijk en zette Jay Rodriguez vrij voor David de Gea: 1-1.

Burnley kreeg de geest en Weghorst probeerde De Gea van afstand onder vuur te nemen. In de slotfase bleek Manchester United – met Cristiano Ronaldo als invaller – toch weer het meest over te hebben en moest de thuisploeg achteruit: de gelijke stand werd echter over de streep getrokken. Burnley komt op veertien punten, vier minder dan het 'veilige' Newcastle United, dat eerder op de avond van Everton won. The Clarets hebben echter nog twee wedstrijden tegoed, ten opzichte van al hun concurrenten. Zondag ontvangt het Liverpool.