'Galatasaray heeft contract geblesseerde Diagne (ex-Club) vroegtijdig stopgezet'

'Galatasaray heeft contract geblesseerde Diagne (ex-Club) vroegtijdig stopgezet'

08-02-2022 18:13

Mbaye Diagne lijkt niet langer een speler van Galatasaray te zijn. De Turkse topclub zou het contract van de spits, die in het verleden kwaad bloed zette bij Club Brugge, verbroken hebben. Momenteel ligt Diagne in de lappenmand.

Een officiële bevestiging van dat nieuws heeft Galatasaray nog niet de wereld ingestuurd, maar volgens verschillende Turkse media is het wel degelijk een feit. Diagne zal de komende tijd als transfervrije speler op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. In december kwam de Senegalees nochtans nog drie keer in actie voor Cim Bom. Nadien geraakte hij echter gekwetst.

Momenteel moet Diagne nog steeds herstellen van die kwaal, maar dat zal niet langer op kosten van Galatasaray gebeuren. Zo komt er een (definitief?) einde aan zijn derde periode bij de grootmacht uit Istanbul. In het voorjaar van 2019 trof de spits in een half jaar tijd liefst tien keer raak in de competitie. Daarop besloot Club Brugge om hem op te pikken (voor de neus van RSC Anderlecht overigens), maar dat draaide faliekant uit. Diagne kwam in Brugge regelmatig in het nieuws met onaanvaardbare uitspattingen.

Vervolgens keerde hij opnieuw terug naar Galatasaray, waar ook zijn tweede periode een succes bleek. Na negen doelpunten in zes maanden tijd volgde opnieuw een vroegtijdige uitleenbeurt, ditmaal aan West Bromwich Albion. In de Premier League wilde het evenwel niet lukken. Die passage fnuikte ook zijn status bij Galatasaray, want daar kwam hij dit seizoen slechts tot zeven basisplaatsen, met twee competitiedoelpunten tot gevolg.