Krachttoer op Afrika Cup leverde Saintfiet mooi souvenir op: Foto met Eto'o

Krachttoer op Afrika Cup leverde Saintfiet mooi souvenir op: "Foto met Eto'o"

08-02-2022 17:54
0

Tom Saintfiet heeft al verschillende avonturen op zijn conto staan, maar de Afrika Cup 2021 zal ongetwijfeld een eeuwige herinnering blijven. Met het bescheiden Gambia, nota bene voor het eerst aanwezig op het toernooi, overleefde hij zowaar de groepsfase. Het leverde hem een geweldig geschenk op: een foto met Samuel Eto'o!

Saintfiet doet zelf zijn relaas in de podcast van De Tribune"Samuel Eto'o had gevraagd om een gesigneerd shirt van al onze spelers. Waarom weet ik niet, maar ik ben het hem zelf gaan overhandigen en toen vroeg hij om een foto met mij en het shirt", vertelt de Belgische trainer. Eto'o trad op als ambassadeur voor de afgelopen Afrika Cup, die plaatsvond in zijn thuisland Kameroen.

Na al die jaren in Afrika (en andere delen van de wereld) beschouwt Saintfiet dat moment min of meer als een bekroning van zijn werk. "Ik sta met veel mensen op de foto ondertussen, maar met een grootheid als Eto'o is het toch altijd een extra eer", deelt hij zijn trots. Op zijn 48e heeft Saintfiet intussen al heel wat watertjes doorzwommen. Als bondscoach was hij voordien actief bij onder meer Namibië, Zimbabwe, Jemen, Bangladesh, Malawi en Malta.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie