Alderweireld over moeilijke periode in zijn carrière: Dat is echt keihard

Alderweireld over moeilijke periode in zijn carrière: "Dat is echt keihard"

08-02-2022 14:45
0

Toby Alderweireld denkt dat zijn periode bij Ajax hem op menselijk gebied veel gebracht heeft. De Rode Duivel speelde tussen 2009 en 2013 in het eerste elftal van de Amsterdammers en kwam eerder al in een gastgezin in de Nederlandse hoofdstad terecht.

Dat was een bijzondere start van zijn periode in Nederland. "Naar Ajax gaan betekende dat ik in een gastgezin moest, maar ik hoorde alleen maar Ajax", vertelde Alderweireld in de podcast 433: The Home of Football. "Dus ik wilde gaan. Maar toen ik daar was, merkte ik dat ik in de grote multiculturele stad zat. Iedereen weet dat Amsterdammers heel direct zijn en ik kreeg veel heimwee. Het was een moeilijke tijd."

Toch sloeg Alderweireld zich door de problemen heen. "Uiteindelijk heeft het me beter en volwassener gemaakt, en dat al op een jonge leeftijd", legt hij uit. "Er zijn zo veel jongens met wie ik in de jeugd van Ajax heb gespeeld, die nu niet meer in het profvoetbal zitten. Dat is echt keihard. Niet iedereen heeft het talent van een speler als Messi en ik heb er zelf keihard voor moeten werken om het te halen."

Alderweireld verruilde Ajax in 2013 voor Atlético Madrid en kwam na een succesvolle verhuurperiode aan Southampton bij Tottenham Hotspur terecht. In Noord-Londen werkte de Belg zich op tot clubicoon en trok hij uiteindelijk na zes seizoenen de deur achter zich dicht. Momenteel verdient hij zijn geld bij Al-Duhail SC in Qatar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie