Barcelona-directeur stapt op: 'Sponsordeal met Spotify valt verkeerd'

Barcelona-directeur stapt op: 'Sponsordeal met Spotify valt verkeerd'

08-02-2022 13:24

Ferran Reverter stapt op als algemeen directeur van FC Barcelona. Reverter, die pas sinds juli 2021 in dienst was, heeft aangegeven dat hij vanwege persoonlijke en familiaire redenen wil stoppen.

Reverter zal spoedig opgevolgd worden door een nieuwe algemeen directeur, die voorzitter Joan Laporta moet ondersteunen in de dagelijkse gang van zaken in Camp Nou. De club stelt dat het vertrek van Reverter officieel is, wanneer er een opvolger is aangesteld.

In een statement op de website van Barça legt de afzwaaiend directeur uit waarom hij stopt. "Ik ben een jaar geleden teruggekeerd uit Duitsland om in Barcelona bij de club te werken en dichter bij mijn familie te zijn. Ik heb toegewijd gewerkt de laatste maanden, maar nu wil ik me gaan richten op de reden waarom ik terugkeerde naar Spanje. Dat is meer tijd doorbrengen met mijn familie."

Spaanse media berichten echter dat dat niet de echte reden is waarom Reverter opstapt. Naar verluidt zou hij allerminst tevreden zijn met de sponsordeal die Barcelona sloot met Spotify. De streaminggigant gaat voor miljoenen in zee met de Blaugranas.