Welgekomen goed nieuws: Antwerp kan na maanden inactiviteit weer rekenen op Buta

Welgekomen goed nieuws: Antwerp kan na maanden inactiviteit weer rekenen op Buta

07-02-2022 23:46
1

Royal Antwerp FC kan binnenkort weer beroep doen op de diensten van Aurelio Buta. De Portugese rechtsachter was de laatste jaren één van de smaakmakers op de Bosuil, maar stond deze winter lange tijd aan de kant met een hardnekkige spierblessure. Die lijkt nu verleden tijd.

Via haar Twitter-pagina deelde Antwerp een deugddoende foto. Buta is sinds deze maandag weer volop aan het meetrainen met de rest van de spelersgroep. De pechvogel zal ongetwijfeld wat tijd nodig hebben om zijn vertrouwde niveau te hervinden, maar maakt komend weekend misschien al kans op speelminuten. Vrijdagavond trekt The Great Old naar RFC Seraing.

Normaal gezien is Buta een vaste waarde in het eerste elftal van Antwerp, al is de concurrentie met onder meer zomeraanwinst Jelle Bataille en de polyvalente Ritchie De Laet niet min. Hoe dan ook zal zijn terugkeer een opsteker betekenen voor Brian Priske en de supporters, zeker na de ontnuchterende 0-2-nederlaag tegen koploper Union Saint-Gilloise. Overigens werkte Buta pas midden oktober voor het laatst een wedstrijd af.