OFFICIEEL: Na vertrek bij Essevee tekent Van Aken bij sc Heerenveen

OFFICIEEL: Na vertrek bij Essevee tekent Van Aken bij sc Heerenveen

07-02-2022 16:45

Joost van Aken hoopt bij sc Heerenveen weer veel aan spelen toe te komen. De 27-jarige ex-verdediger van Zulte Waregem heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar. Dat bevestigen de Nederlanders maandagmiddag.

"Het geeft een heel speciaal gevoel om terug te keren bij sc Heerenveen", zegt Van Aken op de clubsite. Hij doorliep de jeugdopleiding en speelde tussen 2013 en 2017 94 officiële duels voor de club. "Ik ben heel blij met de kans die de club mij biedt. Ik hoop de selectie met mijn ervaring en spel een impuls te geven en zelf tot zoveel mogelijk speelminuten te komen. Ik kijk er heel erg naar uit om het mooie shirt weer te dragen."

Ferry de Haan benadrukt dat Van Aken de tijd krijgt om naar zijn niveau te groeien. "Met Joost halen we een jongen binnen die de club kent. Hij heeft hier in de jeugd gespeeld, het eerste gehaald en een mooie buitenlandse transfer gemaakt. Helaas heeft hij ook fysieke tegenslag gekend. Het komende halfjaar gaan we kijken of hij zijn oude niveau weer kan halen. Een langer verblijf is dan zeker een optie."

Van Aken speelde na zijn vertrek bij Heerenveen vier seizoenen voor Championship-club Sheffield Wednesday, dat hem tussentijds verhuurde aan VfL Osnabrück. Afgelopen zomer streek de mandekker neer bij Zulte Waregem, maar daar belandde hij al snel op de bank.