Assistent trainer Chelsea, Michels, over Lukaku: Hij probeert, maar heeft pech

Assistent trainer Chelsea, Michels, over Lukaku: "Hij probeert, maar heeft pech"

07-02-2022 11:05
2

Thomas Tuchel was zaterdag afwezig in de 2-1 overwinning van Chelsea FC op Plymouth Argyle, de wedstrijd legde nog maar eens de problemen van club uit Londen bloot. Een overwinning is een overwinning, maar het duurde 120 vermoeiende minuten om de League One ploeg te verslaan.

Zoals eerder aangehaald waren de bekende problemen voor Chelsea opnieuw zichtbaar in de wedstrijd. Chelsea's doelpunten kwamen van full-backs Cesar Azpilicueta en Marcos Alonso Mendoza, terwijl ze ook een late penalty nodig hadden van Kepa Arrizabalaga om Plymouth met 2-1 te verslaan op Stamford Bridge.

Ferm prijskaartje
En dat terwijl Romelu Lukaku de hele wedstrijd speelde tegen verdedigers die twee divisies onder de Premier League spelen. Lukaku was vol uitbundigheid en inzet, maar hij miste de kwaliteit die je ergens wel mag verwachten van een speler die de club in de zomer zo’n slordige 110 miljoen euro kostte.

Geduld met Lukaku
Tuchel heeft vaak gevraagd om geduld te hebben met zijn steraanvaller, maar dat begint misschien op te raken na weer een ondermaats optreden van de Belgische spits. Omdat Tuchel ontbrak vanwege Covid, was het aan eerste elftal coach Arno Michels om na de wedstrijd over Lukaku te praten.

"Beetje pech"
"Voor hem is het nu misschien een beetje moeilijk om te scoren", zei Michels. "Hij werkt veel voor het team, doet veel touches, maar heeft een beetje pech. "We proberen hem op te stellen, hem kansen te geven, en zo zullen we doorgaan want hij is een belangrijke speler voor ons,” besloot de trainer in de Daily Express.