VP 11: Roef keept een puike match, Zirkzee verwent het publiek

VP 11: Roef keept een puike match, Zirkzee verwent het publiek

07-02-2022 12:00 Laatste update: 18:44

Op Speeldag 26 stoomde Union door met een zege op Antwerp. Ook onder meer Anderlecht en KAA Gent mochten vieren. Deze elf spelers vielen ons het meest op. 

Roef is on fire
KAA Gent won afgelopen zondag van Club Brugge en mocht ook Davy Roef bedanken. De doelman kwam nog eens in actie en liet zien dat hij een waardige vervanger is voor Sinan Bolat.

Van Cleemput onhoudbaar
Bij Sporting Charleroi zette Jules Van Cleemput een sterke prestatie neer. De rechtsback bleef maar gaan en scoorde ook de 1-0. Op links kiezen we deze keer voor Ismaël Kandouss, die een puike wedstrijd neerzette tegen Antwerp. 

Bij KAA Gent maakte Jordan Torunarigha een zo goed als perfect debuut: hij hield de spitsen van Club vlotjes af. Ook Jhon Lucumi stond pal. Hij is duidelijk nog niet moe na zijn interlandbreak en hield de nul bij KRC Genk

Maertens heerst op het middenveld
Bij OH Leuven was Mathieu Maertens misschien wel de belangrijkste man. Hij was de motor op het middenveld in de 1-3 op KV Oostende. 

Cercle Brugge kroop in het slot nog door het oog van de naald tegen Standard, maar Dino Hotic liet zich wel zien met een prachtige vrijschop. Ook Aboubakary Koita liet zich opmerken met een heerlijk afstandsschot, maar dan bij STVV.

Oyen laat zich zien
KRC Genk won relatief makkelijk van Zulte Waregem. Luca Oyen stelde niet teleur en lag ook aan de basis van de 1-0 met een knappe actie. Nikola Storm blijft het verschil maken bij KV Mechelen en scoorde twee goals tegen Beerschot. Hij moest in de tweede helft wel vroegtijdig gaan douchen.

Bij Anderlecht was Joshua Zirkzee dé man tegen Eupen. Vooral zijn tweede doelpunt mocht gezien worden: hij scoorde de 3-1 met een fantastische omhaal.