Real Madrid wint dankzij prachtige Asensio-goal, Hazard helpt mee aan kentering

Real Madrid wint dankzij prachtige Asensio-goal, Hazard helpt mee aan kentering

06-02-2022 23:28

Real Madrid heeft zondagavond een benauwde zege op Granada geboekt. Marco Asensio maakte een kwartier voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Bij Juventus zorgden debutanten Dusan Vlahović en Denis Zakaria voor de goals.

Real Madrid - Granada 1-0
Voor De Koninklijke was het zaak om de bekerkater na de nederlaag tegen Athletic Bilbao weg te spoelen. Dat ging zonder de geblesseerde Karim Benzema echter bijzonder moeizaam: Real maakte het spel en kreeg grote kansen, maar wist lange tijd niet te scoren. Thibaut Courtois kwam weliswaar nooit in de problemen.

Carlo Ancelotti besloot Eden Hazard in het laatste kwart van de bank te halen. De Rode Duivel liet ook enkele flitsen zien, al kwam de beslissing van andermans voet. Een kwartier voor tijd werd Asensio namelijk de reddende engel voor de thuisploeg. Met een fraai afstandsschot wist de linkspoot doelman Luís Maximiano te kloppen. Daardoor profiteert Real Madrid van het puntenverlies van Sevilla. De ploeg van Carlo Ancelotti gaat nu met een voorsprong van zes punten aan kop in La Liga.

Juventus - Hellas Verona 2-0
Bij De Oude Dame maakten Vlahović en Zakaria hun debuut. De nieuwelingen werden ook direct van grote waarde: ze waren elk verantwoordelijk voor een doelpunt van Juventus tegen Hellas Verona. Daardoor dringt de ploeg uit Turijn de top-vier van de Serie A binnen.