Liverpool verslaat Cardiff in FA Cup, goal Elliott na horrorblessure hoogtepunt

06-02-2022 16:02

Liverpool heeft redelijk eenvoudig de volgende ronde van de FA Cup bereikt. De ploeg van manager Jürgen Klopp maakte na rust het verschil tegen Cardiff City: 3-1. Hoogtepunt was de treffer van Harvey Elliott, die na maandenlang blessureleed zijn rentree maakte.

Cardiff beperkte zich op Anfield tot verdedigen en dat lukte de ploeg uit het Championship in de eerste helft aardig. Liverpool kreeg voldoende kansen om tot scoren te komen, maar The Reds kregen de bal niet langs keeper Dillon Phillips. In de tweede helft lukte dat wel: Jota zorgde voor de openingstreffer door de bal achter Phillips te koppen.

Daarmee was de ban gebroken. Na ongeveer een uur spelen voerde Klopp vervolgens twee wissels door. Aanwinst Luis Díaz en Harvey Elliott kwamen binnen de lijnen. Het betekende voor de voormalig Porto-speler zijn debuut voor Liverpool, terwijl Elliott zijn rentree maakte na maandenlang blessureleed.

Takumi Minamino zorgde met nog zo'n twintig minuten op de klok voor de beslissing door de 2-0 te maken, maar het mooiste moment van de wedstrijd moest nog volgen. Elliott fleurde zijn rentree op met een knap doelpunt uit de draai. Alle emoties kwamen er na zijn treffer even uit.

Tot groot genoegen van de aanwezige uitsupporters maakte Rubin Colwill nog een eretreffer namens Cardiff. Het vak achter het doel van Liverpool vierde de treffer alsof het de winnende was.