Feyenoord-flop, held in Argentinië: River Plate-fans zingen 'El Oso' Pratto toe

Feyenoord-flop, held in Argentinië: River Plate-fans zingen 'El Oso' Pratto toe

06-02-2022 11:15

Lucas Pratto zit nog steeds diep in de harten van de River Plate-fans. De robuuste spits staat, na zijn mislukte periode bij Feyenoord, onder contract bij Vélez Sarsfield. Hij keerde zaterdag terug in het stadion van zijn oude club River Plate, tot groot genoegen van de supporters van zijn oude club.

El Oso (De Beer), zoals Pratto in Argentinië wordt genoemd, is nog steeds uitermate populair bij de supporters van River Plate. Bij zijn nieuwe club Vélez speelde Pratto in de eerste vijf wedstrijden 123 minuten mee, maar hierin gaf hij wel drie assists. Daarnaast maakte hij één doelpunt. 

In de nacht van zaterdag op zondag speelden River Plate en Vélez een oefenwedstrijd tegen elkaar. Pratto kwam als invaller binnen de lijnen, tot groot genoegen van alle aanwezige supporters in het stadion. De aanvaller moest weg bij de club, aangezien hij met zijn salaris voor River Plate te hoog was. Voor de wedstrijd in El Monumental ontving de spits een gedenkplaat, terwijl de supporters hem toezongen. Mooie beelden.

Pratto speelde een belangrijke rol in de Copa Libertadores-winst van River Plate in 2018, tegen aartsrivaal Boca Juniors. Hij wist twee keer te scoren die wedstrijd, waarmee hij voor altijd een plekje heeft in de harten van de River Plate-fans.