Clement doet goede zaak met AS Monaco, Trossard en Brighton uitgeschakeld

Clement doet goede zaak met AS Monaco, Trossard en Brighton uitgeschakeld

05-02-2022 23:12
3

Leandro Trossard is met Brighton uitgeschakeld in de FA Cup. Tottenham bekert verder. In Frankrijk heeft het AS Monaco van Philippe Clement een goede zaak gedaan.

Tottenham Hotspur-Brighton & Hove Albion 3-1
Manchester United liet zich vrijdag verrassen door Middlesbrough, maar Chelsea en Manchester City maakten zaterdag geen fout en ook Tottenham Hotspur heeft de achtste finales gehaald. Vedette Harry Kane wees zijn ploeg de weg en Solly March verdubbelde de marge met een ongelukkig eigen doelpunt. Veltman viel halverwege in bij Brighton, dat via Yves Bissouma terug in de wedstrijd kwam.

AS Monaco-Olympique Lyon 2-0
De verschillen in de Ligue 1-subtop zijn dermate klein dat zowel nummer acht AS Monaco als nummer zeven Olympique Lyon bij een zege naar plek vier had kunnen klimmen. Clement pakte de belangrijke driepunter. Dankzij Jean Lucas en Wissam Ben Yedder liep Monaco in het eerste kwart van de wedstrijd al uit naar een 2-0 voorsprong, die vervolgens niet meer weg werd gegeven.

Osasuna-Sevilla 0-0
Sevilla is dit seizoen de enige Primera División-ploeg die Real Madrid nog enigszins bij kan benen, maar de Andalusiërs dreigen op een achterstand van zes punten op de koploper te komen. De reis naar Pamplona in het noorden van Spanje leverde geen treffers en één punt op, mede doordat Ivan Rakitic diep in de extra tijd nog een penalty miste. Real Madrid ontvangt zondag Granada en kan dan dus uitlopen op de enige noemenswaardige achtervolger.